Sok-sok hónappal ezelőtt még aktívan működött a ’10 dolog…’ rovat, aztán ötlet és olvasói kérések/tippek hiánya miatt valahogy elmaradoztak a cikkek ebben a témában…

Ma viszont úgy gondoltam, ideje egy kicsit leporolni ezt a régi mappát.
Ennek apropója pedig nem más, mint gyerekkorom nagy kedvencének (még most is ő az egyik), Leonardo DiCaprionak a születésnapja.

Az egykori tinisztár fenegyorsan felnőtt, repülnek azok a fránya évek és a Popcorn maxi-poszterek világából kinőve, mára már jobbnál jobb filmekben láthatjuk.
Bár még egy Oscar-szobrot se sikerült bezsebelnie és a rossz nyelvek szerint soha nem is fog, attól függetlenül azt bátran kijelenthetjük, hogy remekül válogat a szerepek közt és az elmúlt években letett valamit arra a bizonyos asztalra.
A Titanic hullámsírján túllépve bebizonyította, hogy több mint bár fürt mögé rejtett szép arc. Színészi sokszínűségét sokan kérdőre vonják, a közönség mégis szereti és emberek millió váltanak jegyet miatta egy-egy filmre, ami akárhogy is nézzük sikernek könyvelhető el.
Csak remélni tudom, hogy egyszer valamikor a távoli (lehet közeli) jövőben ő is beállhat majd a boldog Oscar tulajdonosok sorába.

 

______

1.) Egy orosz milliomos 1,5 dollárt fizetett azért, hogy Leoval együtt vegyen részt egy űrutazáson.
2.) Folyékonyan beszél németül
3.) Felajánlották neki az Amerikai pszicho-ban Patrick Bateman szerepét (2000-ben készült el Christian Bale főszereplésével), amit végül nem kapott meg, ugyanis akkoriban rajongói nagy részét tinilányok tették ki. Érdekességként még annyit, hogy Mr. Bale is esélyes volt a Gilbert Grape és a Titanic főszerepére, amiket mint azt már jól tudjuk, nem ő kapott meg hanem Leo.
4.) 2009-ben Leo és Kate Winslet-el együtt jótékonykodott, méghozzá a Titanic katasztrófájának utolsó túlélőjével. Ugyanis kifizették az idősek otthonának minden költségét, így megelőzték azt, hogy az idős hölgynek bármilyen személyes tárgyát is pénzzé kelljen tennie.
5.) 2011-ben 1,2 millió dollárért vásárolt meg egy Dali festményt.
6.) Több millió dollárt költ jótékonykodásra: az elmúlt években többek közt 3 milliót, hogy megmentse az óceánok élővilágát és ugyanennyit adományozott arra a célra, hogy a nepáli tigrisek is biztonságban legyenek az orvvadászok ellen.
7.) James Cameron megírta a saját forgatókönyvét a Pókemberre és a főszerepet Leonak szánta.
8.) Van egy saját szigete Beliz partjainál.
9.) A filmszakma legnagyobb neveivel dolgozott már együtt, mégis valamiért imádja a különféle valóság showkat, és ezek közül is a kedvence a Jersey Shore.
10.) Ügynöke a kezdetekkor úgy gondolta, hogy a színész neve csöppet sem illik a filmgyártás palettájára és csereként a Lenny Williams opciót ajánlotta fel, mondanom se kell, hogy Leo azonnal nemet mondott, hisz ragaszkodott kicsit különleges nevéhez! És milyen jól tette…

  leo0leo0_leo1leo1_leo3leo2
leo4 leo4_leo5leo6
leo_Gif

Boldog 40. Születésnapot Leo :]

Amennyiben érdekel a rovat többi része is katt IDE.

Továbbá a következő helyeken megtalálsz
Facebook  Twitter  Instagram  Tumblr  Lookbook