Ezerféle tipp és tanács de vajon mindez vezet valahova?

Annyiszor futok bele ilyen írásokba, hogy nem tudtam elmenni mellette szó nélkül, ugyanis néhol olyan badarságokat hordanak össze, hogy el se tudom képzelni azt, hogy egy felnőtt, érett nő akár csak egy fél betűt is komolyan vesz ezekből a dolgokból.

A különféle női magazinok és oldalak ugyebár naponta publikálnak egy-egy újabb cikket léleksegítő témában, ez nem újdonság és így is marad mindez míg világ a világ. Pontosan mire is gondolok? ’10 tipp annak érdekében, hogy megtartsd a pasidat’, ‘5 jel, hogy már nem szeret’, ‘Hogyan járhatsz a kedvében?’ és a többi, és a többi.
A hangsúly itt pedig nem a témakörön, hanem a mennyiségen van, ami minőségi károkat is okozhat, és lassan egy komoly pszichológiai cikket se fogunk már komolyan venni, mert egy újabb sablonos maszlagnak gondoljuk majd.

Nem mondom azt, hogy ezek az írások semmit se érnek és semmit se szabad elhinni belőlük, de mint az élet minden területén, azért ezen esetben is kicsit meg kell maradni a realitások talaján. Lehetséges az hogy ez sokaknak nyújthat egy biztos támaszt és indítja el őket egy képzeletbeli úton, de valljuk be őszintén, a nagy általánosságok mellett, tényleg magunkra ismerhetünk egy-egy ilyen cikkből?
Ahány ház annyi szokás tartja a mondás és milyen igaz! Az életünk során minden egyes kapcsolatunk más és más, persze vannak dolgok amik a közös halmazba kerülhetnek és szinte ugyanoda mutatnak, de az esetek többségében a minket ért ingerek eléggé különbözőek.

cikk

Tiniként a Bravo Girl egyféle Biblia és ami abban van az szentírás, felnőve viszont lassan de biztosan rájövünk arra, hogy egy pár soros írás bizony nem feltétlen a legmegbízhatóbb használati útmutató egy pasihoz vagy éppenséggel egy kapcsolathoz. Ezek a cikkek pedig leginkább azért születnek meg, hogy kicsit megpiszkálják az a sokszor unalmas és poshadt állóvizet amiben vagyunk, és összetörjék azt a bizonyos tükröt amit szorgalmasan cipelünk magunk előtt és véletlenül se vesszük észre azt ami már szinte kiszúrja a szemünket. Készpénznek venni minden sorát viszont nem érdemes! Természetesen vannak olyan alapvető dolgok és tények amik sajnos minden esetben egy dolgot jelenthetnek csak, például ha nem keres a pasi vagy a párod hazudozik neked, viszont a kicsit mélyebben rejtőző igazságokra sohasem egy magazin hasábjaiból tudjuk majd meg a választ.

Belebeszélhetünk dolgokat és átültethetjük a sorokat saját életünkre, de nem érdemes. Mi ismerjük a legjobban a kapcsolatainkat (mind szerelmi, mint baráti) és ezekre a megérzésekre hagyatkozzunk mindig, ne képzeljünk bele többet a dolgokba mint amik, és bízzuk kicsit mindig abban az ősi intuícióban ami a kezdetek óta bennünk dolgozik, mert az sohasem téved.

Nem mondom azt, hogy ne vásároljatok többé ilyen lapokat és azt se, hogy ne kattintsatok rá egy-egy ilyen cikkre a világhálón szörfözve (mert én is ugyanúgy megteszem, hiszen nő vagyok és miért ne?!), csupán annyit tanácsolok, hogy mindig maradjatok a földön és próbáljátok meg reálisan látni ezeket a dolgokat, amolyan fifti-fifti alapon. Ne vádoljátok meg szerelmeteket rögtön azzal, hogy biztosan megcsal mert 2 napja nem mondta, hogy szeret.
A szavak helyett sokszor fontosabbak a tettek, és igazán csak ez számít és nem az általános frázisok amiket többé-kevésbé minden kapcsolatra rá lehet húzni, még akkor is ha picit szorít itt-ott a dolog, de ne tegyük….
Maradjunk meg annak akik vagyunk, higgyünk annak amit látunk, bízzunk a megérzéseinkben és ezek a cikkek pedig maradjanak meg a szabadidő egyféle eltöltésének opciójaként.

xxxooo
kerubina

A lélek rovat többi cikkét ITT olvashatjátok

Továbbá még a következő helyeken megtaláltok
Facebook  Twitter  Tumblr  Lookbook