Bár most nem úgy tűnik, de hamarosan újra strandidő lesz, aki pedig külföldre utazik nyaralni annak is hasznos tanácsokkal lehet gazdagabb a helyes napozással kapcsolatban.
A cikk végén pedig egy játékot találhattok, amiben ha részt vesztek szuper ajándékcsomagot nyerhettek!

Napozni jó, kellemes és pihentető, ráadásul szervezetünk D-vitamin raktárát is feltölti. A túl sok napsütés azonban komoly károkat okozhat bőrödnek, ezért néhány dolgot be kell tartanod, amikor kifekszel napozni. A Gerovital Sun termékek gondoskodnak a számodra megfelelő napvédelemről: játssz és nyerj Gerovital strandszettet (táskát, kalapot, gyékényszőnyeget), valamint SPF 30-as naptejet és napozás utáni testápolót!

 Gerovital_Sun_termekcsalad

  1. Fokozatosan barnulj! Ne első alkalommal akard megszerezni az áhított egzotikus bőrszínt. Az intenzív napozás szárítja a bőrt és elindítja a gyulladásos folyamatokat, ne tedd ki magad egyszerre túl nagy UV-dózisnak!
  1. Mindig használj naptejet! Amit lehetőség szerint negyedórával azelőtt kenj fel, hogy kimennél a napra. A napvédő krém így egyenletesen be tud szívódni, az UV szűrő anyagok pedig hatékonyabban tudnak majd működni.
  1. Az év első napozásai alkalmával használj minimum SPF 15-ös erősségű napteje! Bármennyire is könnyen barnul a bőröd, ne kockáztasd meg a leégést, mert az hosszútávon nagyon rossz hatással van bőrödre.
  1. Olyan naptejet válassz, ami ásványi szűrőkkel véd az UV sugarak ellen! Az ilyen naptejek nem tartalmaznak a bőrödre káros kémiai fényvédő anyagot (pl. oxibenzont). Az ásványi szűrők antiallergén módon, az UV sugarak visszatükrözésével védenek a káros hatások ellen.
  1. Az SPF jelölés csak akkor érvényes, ha megfelelő mennyiséget viszel fel bőrödre. Ez az egész testedre nézve 50 ml, azaz egy kupicának felel meg.
  1. Kend be a szemhéjad, orrod, a szád és a füled hegyét is! Ne hagyd ki a krémezésből a lábfejed, térded, könyököd és egyéb hajlatokat sem; valamint viselj napszemüveget és fejfedőt, vagy időnként vizezd a hajad, így nem csak a leégést, de a napszúrást is elkerülheted.

 13509066_xl

  1. A naptejet elvileg kétóránként, valamint minden fürdés és törülközés után újra kell kenni, még vízálló készítmények esetében is.
  1. Pihentesd a bőröd! Egy óránál tovább egyfolytában semmiképp se maradj a napon. Olykor vonulj a legsötétebb árnyékba, és várj, amíg szervezeted lehűl, így bőröd is tud pihenni.
  1. Ha a strandon röplabdázol, focizol vagy bármilyen aktív (esetleg koszos) tevékenységet végzel, használj a magas fényvédelmi kategóriába tartozó naptejet (minimum SPF 30-asat)!
  1. Ne használd a régi, fiókból előkerült naptejet! Még ha naptejed nem is járt le, de valószínűleg már nem felel meg az EU által elrendelt szigorú napozótermékekre vonatkozó szabályoknak. Mostanában ugyanis kimutatták, hogy több kémiai fényvédő káros (esetleg rákkeltő) hatással lehet a bőrre, ilyen anyag pl. az oxibenzon is; ezeket érdemes kerülnöd

13319041_xxl

A JÁTÉK LEZÁRULT! A NYERTEST HAMAROSAN ÉRTESÍTJÜK 🙂