Heti sorozatom újabb része következik…

Múlt héten jött egy olvasói ötlet, hogy mi lenne ha ezen a héten Carine Roitfeld kerülne a ’10 dolog…’ nagyítója alá. Remek ötletnek tartottam, csak akkor még nem tudtam, hogy nem kis fába vágtam a fejszémet. A francia Vogue exfőszerkesztőjéről ugyanis nem szól sok ‘x érdekes dolog amit nem tudtál’ kezdetű cikk. Mivel nincs lehetetlen éppen ezért próbáljuk meg, lesz ami lesz. Szóval, lássuk…

tt-carine-roitfeld-hed-2013

1.) Édesapja Jacques Roitfeld orosz filmrendező volt, aki Berlinbe élt mielőtt Párizsba költözött, ahol megismerte Carine édesanyját.
2.) 18 évesen egy brit fotós asszisztense fedezte fel Párizs utcáin és a divatszakmával az elválaszthatatlan kapcsolata ekkor kezdődött, ugyanis modelnek állt.
3.) Ms Roitfeld és Christian Restoin már több mint 30 éve alkotnak egy párt.
4.) Két gyermekük született: Julia és Vladimir

CARINE ROITFELD and Friends Toast the Launch of CR FASHION BOOK at The Frick Collection, Presented by Mercedes-Benz

5.) Közel 30 éve hordja így a haját, hogy az egy picit az arcába lóg és ugyanennyi ideje részesíti előnyben a fekete szemhéjfestéket egy-egy alkalomra.
6.) Nem tartja magát táska fannak és nem is rendelkezik tetemes gyűjteménnyel ezen kiegészítőből (bár azért megnézném, milyen ‘kevés’ táskája van ;])
7.) Mit szeret magán? A lábait és a szemeit!
8.) Minden reggel 1 órát ballettozik
9.) Amikor ötlete sincs arra, hogy mit viseljen a fekete csipkében látja azt egyetlen mentőövet!
10.) Legnagyobb ikonjának Liz Taylort tartja.

_______________________________

Carine stílusa sokak szerint rémes, szerintem csupán néha kicsit merészebb mint az átlag – bár az is kérdés, hogy ez kinek, hol kezdődik. Az emberek viszont hajlamosak ferde szemmel nézni arra, aki bevállalja azt amit mások nem, vagy mer egy kis csavart vinni egy-egy unalmas darabba.
Nem fogok divattippeket adni annak kapcsán, hogy hogyan is érheted el azt, hogy olyan stílusod legyen mint neki. Inspirációnak pedig bőven megfelelnek a street style képek úgy gondolom.
Biztos vagyok benne, hogy a feketével nem nyúlhatsz mellé és egy hangsúlyos ékszer vagy szoknya néha sokkal meggyőzőbb mint egy túlerőltetett összeállítás.

streetstyle6384 03_Carine_Roitfeld_favorite_Elsa_Peretti_Scorpion_collar_Pendant_necklace_tiffany_silver_jewelry Carine Roitfeld streetstyle carine-roitfeld Carine-Roitfeld Carine-Roitfeld-in-Fur-Rick-Owens-Fall-2009-show-season carine-roitfeld-silver5 FW12_PARIS_0301_25_2161163a

Valljuk be ki ne szeretne ilyen nagymamát magának? Igen ugyanis Carine lánya Julia, tavaly májusban életet adott egy csodaszép kislánynak, aki a Romy nevet kapta :]

pret-a-pregnant_mommy-julia-restoin-roitfeld-by-pamela-hanson_sunday-times-style-cover-1-500x667

Ki legyen a jövő heti híresség?

(a képek forrása: adweek.com, iwanttobearoitfeld.com, fashion.telegraph.co.uk, stylesnooperdan.com, theinternationalista.com, leluxemannequin.blogspot.com, celebritybabyscoop.com )