Tegnap megrendezésre kerül az Akvárium Klubban a 2. hazai Macaron Nap…

Volt szerencsém a barátnőimmel ellátogatni a rendezvényre, ami bár nagyobb helyszínt kapott mint tavaly, úgy tűnik ez se elég. Számos kiállító macaronjai közül válogathattunk délután 3 és este 9 között. Mi 5 után érkeztünk és volt tömeg rendesen, sokan csak úgy taposták a másikat. Ami nem a szervezők hibája, csupán jól tükrözi mindazt, hogy kicsiny hazánkban van kereset minderre és jövőre nyugodtan megrendezhetik majd egy ennél is nagyobb helyen.
Bepillantást nyerhettünk a macaron készítés rejtelmeibe és talán a kételkedők is meggyőződtek róla, hogy ez a kis színes falat, több mint egy egyszerű édesség.

A macaron az egyik kedvenc desszertem, így nem tudtam megállni, hogy korlátozzam a napi mennyiséget. A Centrál Kávéház kökényes macaronja volt nálam a nyerő és ahogy láttam a zsűri a második helyet szavazta meg nekik. Gratulálok :]

Mi is a macaron? “A macaron eredetileg olasz származású, a történetét tekintve a különböző források eltérnek, de általában megegyeznek abban, hogy Velence környékén kezdték el készíteni a 14-15. században. Akkor maccarone néven még nem ezt a desszertet értették, hanem bármilyen apró édességet, ami tojásfehérjéből és darált mandulából, vagy más olajos magból készült. Később kikerült Olaszországból (elsősorban az olasz zsidókon, ill. a Karmelita nővéreken keresztül), és nemzetközi karrierbe kezdett, amely leginkább a francia cukrászdákban teljesedett ki. Ma az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék.” (diningguide.hu)

Most pedig következzenek a képek…

DSC_2247DSC_2244-1 DSC_2245 DSC_2246 DSC_2248 DSC_2252 DSC_2255 DSC_2257 DSC_2256DSC_2258 DSC_2259

Köszönöm a meghívást, jövőre ismét találkozunk :]