A tél is lassan beköszönt és kaptam egy fülest az ügyben, hogy körbenézhetnénk a télikabátok közt. Az olvasóim pedig az elsők, így lássuk idén milyen darabok közül válogathattok.

1. A Burberry divatház kreációi mindig a top 5-ös listámban landolnak. A hideg hónapokra ők fodrokkal, dupla soros gombokkal és a köznyelven csak ‘pufi‘ kabátoknak hívott darabokkal reflektálnak.

(via alefashion.wordpress.com)

A peplum sikerét meglovagolva pedig a fast fashion láncok is elkezdték legyártani a saját verzióikat.

Zara, 29.995 Ft

Zara, 29.995 Ft

Zara, 29.995 Ft

Mango, 13.995 Ft

H&M, 9.990 Ft

2. A Mulberry – és még számos más divatház – után szabadon jöhet a szőrme is. Tapasztalatból mondom, hogy sokszor jobban melegít mint egy kabát.


Zara, 17.995 Ft

Mango, 23.995 Ft

3. A kockákat mindig előszeretettel alkalmazzák, ahogy többet közt, Ralph Lauren és Marc Jacobs is tette.

Mango, 23.995 Ft

4. Oversize, kicsit alaktalan kabátok bennem úgy élnek, mint a híres ikrek Mary-Kate és Ashley Olsen egyik kedvenc viselete. Ha már szóba hoztam őket lássunk egy példát az ő kollekciójukból, The Row.


Zara, 39.995 Ft

5.  A Mátrix filmek időszakába, senkinek nem állt olyan jól ez a hosszú kabát mint Keanu Reeves-nek, aztán berobbant a divat világába is, bár itthon egy kis réteg kedvelte csak meg, de ők bőszen hordták – vagy hordják a mai napig. De ne feledkezzünk el a keményebb zenei irányzatok képviselőiről sem, akik pedig évtizedek óta szenvedéllyel viselik. Idén pedig a high fashion köreibe is visszatértek ezek a földet majdhogynem súroló darabok- vagy talán igazán el se tűntek. A Band of Outsiders és a Max Mara is így gondolta. A bőr anyag marad a bátrabbaknak (Valentino-tól), a trendkövetőknek pedig jöhet az emészthetőbb verzió.

Mango, 39.995 Ft

6. Bőr rátétek, itt-ott. Mint például Jean Paul Gaultier kreációin.
Ezen megoldásra emlékezhettek a Burberry egyik korábbi 2011-es tavaszi kollekciójából is, ahol Bailey leginkább trenchekkel társította a bőrt.


Bershka, 21.995 Ft

Zara, 45.995 Ft

Zara, 39.995 Ft

Mango, 39.995 Ft

7. A köpeny kabátok az idei tél egyik sláger darabjai lesznek. Könnyen aláöltözhettek és nőies megjelenést ad a hétköznapokon is. Íme egy példa a Dolce & Gabbana kifutójáról

és a hétköznapokból, ahol kedvenceink viselik…

(http://uztay.blogspot.it)

Zara, 32.995 Ft

Bershka, 15.995 Ft

Stradivarius, 17.995 Ft

Te beszerezted már az idei télikabátodat?