Balenciaga / Nina Ricci 2012 tavasz/nyár – Párizs fashion week

Következzen egyszerre két kollekció szemléje, egy bejegyzésben.

Először nézzük a Balenciaga kínálatát a meleg hónapokra. Nicolas Ghesquiere  kicsit futurisztikus kollekciót tervezett, pontosabban nekem ezt a benyomást keltik, főleg kabátok rövid nadrágokkal, mindenképpen érdekes.
Sokféle anyagot használt fel, különböző színű zsebeket tett a nadrágokra, blúzokra, s érdekes kalapokat kreált a modelek fejére.
Amikor elkezdtem nézni a képeket a bemutatóról, s megláttam a rövid nadrágos összeállítást, nem tudtam hova tenni ezt, aztán haladva előre, egy inkább kibontakozott valami jó. S a végére összeállt egy egésszé, és érthetővé vált.
Hiába hökkent meg egy-egy darab, valami mégis van benne. S nem lehet szó nélkül hagyni, s úgy érzem ez a sikerül kulcsa, az egyik mindenképpen.
A színes blúz, és a fél vállas felső tetszik a legjobban, na meg a nadrágok.

A másik pedig Nina Ricci bemutatója.
“Nagyon elegáns, nagyon francia.” így jellemezte Peter Copping saját kollekcióját.
A 60-a évek hangulatát idézi meg, a kellemes lágy színű elegáns ruhák, és a csipke. A fejdíszek nagyon tetszenek, teljessé tesznek egy-egy összeállítást.
Melltartó mint top? Nagyszerű!! Igazi tavaszi-nyári hangulatot adó darabok lettek, ami teljesen átadja az igazi elegáns nő stílusát.
 Áttetsző, lenge, libbenő ruha az egyik kedvencem.


Nektek melyik kollekció tetszik jobban? S melyik darab a kedvencetek?